1040 ökoiskola van hazánkban - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

1040 ökoiskola van hazánkban

EMMI
2019. okt. 18. 10:51
Iskolást nevelünk

Egyre több iskola csatlakozik az ökoiskolákhoz és vállalja a környezettudatos szemléletet pedagógiájában és működésében. Pénteken 241 köznevelési intézmény vezetője vehette át az Ökoiskola, illetve az Örökös Ökoiskola címet, ezzel pedig már 1040-re nőtt a magyar ökoiskolák száma.

A hazai Ökoiskola cím odaítélésének célja azon intézmények elismerése, amelyek átgondoltan, rendszerszerűen és mindennapi gyakorlatként foglalkoznak a környezettudatossággal, a fenntarthatóságra való neveléssel, a környezeti és egészségneveléssel, valamint a globális felelősségvállalásra való neveléssel. Az ökoiskolák tevékenységükben és működésükben is figyelembe veszik a fenntarthatósági értékek fontosságát, ezáltal gondoskodnak arról, hogy tanulóik a környezetünk megóvása iránt elkötelezett felnőttekké váljanak.

Az ünnepélyes átadón az Ökoiskola címet dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkártól 49 olyan iskola igazgatója vagy megjelent képviselője vehette át, akik idén elsőként pályáztak sikeresen. Az Ökoiskola címet 140 intézmény nyerte el második alkalommal.

Az Örökös Ökoiskola címet László Tibor Zoltán környezetvédelemért felelős helyettes államtitkártól vehette át az az 52 intézmény, amelyek már legalább 6 éve folyamatosan és minden szinten kiemelt figyelmet szentelnek a fenntarthatóság ügyének: kiemelkedő munkájukkal, sokszínű és egyéni ökoiskolai tevékenységükkel példát mutatnak az Ökoiskola Hálózatba újonnan belépő tagoknak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Agrárminisztérium szakmai támogatásával a jövő tanévi pályázatot már idén közzé teszi a hosszabb felkészülési idő biztosítása érdekében, és a teljes folyamatot papírmentesen, online bonyolítja le, erősítve ezzel is a célkitűzésben megfogalmazott elvárásokat – közölte az EMMI.

(fotó: Shutterstock)