Világelsők vagyunk a családtámogatásban - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Világelsők vagyunk a családtámogatásban

csalad.hu
2021. márc. 20. 17:30
Családban élni jó

Az idén meghaladta az 5 százalékot GDP-arányosan a családtámogatásokra fordított összeg Magyarországon, az ország ezzel világelső - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter szombaton Facebook-oldalán.

Novák Katalin a videóban kiemelte, hogy minden eddiginél nagyobb támogatás jut idén a magyar családoknak: 2021-ben 2600 milliárd forintot költ az állam családtámogatásokra, két és félszer annyit, mint 2010-ben.

A kormány célja, hogy Magyarországon minél könnyebb legyen családot alapítani, gyermeket vállalni és nevelni, ezért emeli évről évre a családok támogatására fordított összeget - mutatott rá a miniszter.

Arra is kitért, hogy itthon újra divat a házasság, pozitív változásokat tapasztalunk a születéseknél és az élet minden területén egyre népszerűbb a családbarát szemlélet. Ezek a pozitív változások összefüggnek a kormány már évek óta működő családbarát intézkedéseivel, ami a számokban is megmutatkozik: a munkaalapú családtámogatások és kedvezmények aránya 27%-ról 63%-ra emelkedett 10 év alatt.