Több mint 4 ezer nagycsalád vett autót lízingszerződéssel - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Több mint 4 ezer nagycsalád vett autót lízingszerződéssel

MTI, Magyar Nemzet
2020. aug. 5. 13:48
Támogatások, kedvezmények

Több mint 15 ezer hétüléses autót már át is vettek a nagycsaládosok a program indulása óta eltelt egy évben, és ehhez 35 milliárd forintot biztosított a kormány – idézte az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleményét a Magyar Nemzet. Az év első felében mintegy nyolcezer darab hétüléses személyautó került magánszemélyekhez.

A csaknem egy éve kezdődött program majdnem 28 ezer kérelmet fogadott. Az állami hozzájárulás összege elérte a 35 milliárd forintot, a lízingfinanszírozásoké a 11,5 milliárd forintot, vagyis az autónkénti átlag a kormányzati támogatással együtt csaknem 3 millió forint – írták.

Thomka Ferenc, a szervezet elnökségi tagja kifejtette, hogy a nagycsaládosok 4841 lízingfinanszírozási kérelméből 4438-at hagytak jóvá a lízingtársaságok. A jóváhagyott kérelmek a következő hetekben jutnak el a szerződéskötésig – tette hozzá.

A közlemény szerint az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős helyettes államtitkára is elégedett az eredménnyel. Beneda Attila szerint a program a várakozásoknál is sikeresebb volt az első évben, a 2021-es költségvetés pedig újabb 15 milliárd forinttal járulhat hozzá a nagycsaládosok autóvásárlásához.

A legalább három gyereket nevelő családok tavaly július óta kérhetnek autóvásárlási támogatást. A támogatás összege az autó bruttó vételárának 50 százaléka, de legfeljebb 2,5 millió forint.

(fotó: Shutterstock)