Varga Mihály pénzügyminiszter, a választókerület fideszes országgyűlési képviselője a csütörtöki ünnepélyes átadáson úgy fogalmazott: "mint európai polgári keresztény elveket valló kormány tagja kijelenthetem, hogy minden ponton és minden tekintetben a Szent Ferenc-i szolgálat elvei szerint akarunk működni a társadalmunkért, a hazánkért, az emberi tisztességes létért".

Emberi kötelmünk és kormányzati feladatunk, hogy a búcsút, a végső átmenetet is emberivé alakítsuk - mondta.

Varga Mihály hangsúlyozta: a kormány továbbra is minden támogatást megad az egyházaknak "hasonló nemes tevékenységükhöz".

Láng Zsolt (Fidesz-KDNP), a II. kerület polgármestere arról beszélt, hogy a kerület közössége csakis úgy lehet teljes, ha valamennyi tagja, így az idősek is biztonságban tudják magukat.

Egész Magyarország, így a II. kerület közösségének is stabil alapját jelentik az egyházak - jelentette ki.

Láng Zsolt azt mondta, a Szent Ferenc-udvar is bizonyítja, hogy a "szeretetből, a gondoskodásból és a törődésből megvalósult beruházások legalább olyan értékesek, mint a kőből készültek".

Az otthon fenntartójának képviselője, Radnainé Egervári Ágnes, a Katolikus Szeretetszolgálat főigazgatója elmondta, hogy Magyarországon körülbelül 200 ezer embert érint a demencia. A nappali ellátással úgy tudnak segíteni a gondozó családoknak, hogy nem szakítják ki az idős embert a környezetéből - emelte ki.

A kert felújítása és az új udvar 3,8 millió forintos beruházásból valósult meg, ebből 1,8 millió forintot az állam bocsátott rendelkezésre, a fennmaradó összeget a fenntartó és egyéni adományozók biztosították.