Programok:

Minikiállítás - óriási rovardobozok, tele óriási madárpókokkal

A program apropóján kiállított madárpókok Tóth Krisztián budapesti amatőr madárpókász szívességéből láthatók múzeumunkban. Ezek az állatok egytől-egyig fogságban tenyésztett és természetes haláluk után preparált egyedek.

Élőállat-bemutató: madár- és más pókok, bütykös csótányok, botsáskák, egyéb ízeltlábúak - élménybiológia a "Bogaras vagyok" csapattal

Ha szeretnék, az állatokat kézbe is vehetik a gyerekek - a madárpók és a skorpió kivételével. Életciklus-preparátumok, modellek, képes könyvek, mágneses tabló segíti az alaposabb megismerést, és persze nem marad el a kreatív és játékos foglalkozás sem.

A rozsdás ugrópók (Carrhotus xanthogramma) fiatal egyede a Börzsönyből (fotó: Ujvári Zsolt)

Denevérbemutató Nagy Ágnessel - élő denevérek az Állatkert Denevérmentő programjának munkatársával, preparált denevérek a múzeum szakembereivel

Bagolybemutató - élő bagoly testközelből és montírozott baglyok vitrinben

Museocaching - tárgykereső játék szerte a múzeumban

Halálian jó történet (16.30-17.30)- mese, művészet és bábjáték a Barboncás társulattal

Kiss Ágnes kortárs bábjátéka 60 percben. "A bőrönddíszletes előadás jóval túllép a bábok mozgatásán, élő szereplőként valódi partnere a bábfiguráknak, perel velük, segíti őket, de olykor ő az, akit a megtüzesedett fabaatárokra fittyet hányó Játék vérbeli élvezetében ragadható meg leginkább Kiss Ágnes művészi stílusa, ami a műfaj kötelező könnyedsége mellett mindig kellemes mélységet is lop alkotásaiba" - írja az előadásról a Revizor kirtikai portál.

"Tökösködés" - arcfestés és kézműveskedés Halloween jegyében díszítsük fel egysütt a múzeum kertjét! Vigyünk magunkkal faragott tököt, lámpásokat, és este kiteszik a múzeum kertjébe!

A program teljes árú részvételi díja: 800 Ft

Kedvezményes jegy: 400 Ft

A programra váltott belépőjeggyel a múzeum összes kiállítása és a dinókert is megtekinthető.

A belépés ingyenes minden, az alkalomhoz illő jelmezben érkező gyereknek.

Bővebb információkért kattintson ide!