A résztvevők a jótékonysági gyűjtésbe is bekapcsolódtak, és a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyerekeket segítő Regőczi Alapítvány számára adakoztak a helyszínen, tovább gyarapítva az adjukössze.hu oldalon folyó adománygyűjtést.

A Ringató Alapítvány a családszervezetekkel összefogva annak a több mint 900 tragikus sorsú kisgyermeknek a javára szerveztek jótékonysági eseményt, akik a járványban elvesztették valamelyik szülőjüket. Célul egy hónap alatt egymillió forint összegyűjtését tűzték ki, amivel hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a Regőczi Alapítvány személyre szabott támogatással segítse a gyermekeket nagykorúvá válásukig.

"Meggyőződésünk, hogy ezekre a családi programokra nagy szükség van. Rengetegen voltunk! Nagyszerű, hogy együtt énekelhettünk, és nemcsak a jelenléttel, hanem adományokkal is egy nemes ügy mellé álltak a rendezvény résztvevői."- értékelte az eseményt Gróh Ilona, a Ringató alapítója.

A jótékonysági családi napon résztvevő családok adományaival elérték a kitűzött cél csaknem 80 százalékát, amihez szeptember 16-ig hozzá lehet még járulni, hogy sikeresen összegyűljön a teljes összeg.

Az adománygyűjtés linkje: https://adjukossze.hu/adomanygyujtes/tamogassuk-egyutt-a-covid-arvakat-2398

A jó ügy mellé álló családszervezetek: a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) , az Egyszülős Központ , a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE), a Magyar Védőnők Szakmai Szövetsége (MVSZSZ) és a Zöld Követ Egyesület.

(fotó: Bruzák Noémi/MTI)