Otthonfelújítási támogatás: 30 napon belül elbírálják a kérelmeket - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Otthonfelújítási támogatás: 30 napon belül elbírálják a kérelmeket

MTI
2020. nov. 12. 10:58
Támogatások, kedvezmények

Harminc napon belül bírálják majd el az otthonfelújítási támogatásra benyújtott kérelmeket, és néhány nappal később meg is kapják a támogatás összegét az arra jogosultak – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Novák Katalin emlékeztetett: januártól a legalább egy gyermeket nevelő családok felújítási költségeinek felét, maximum hárommillió forintig visszatéríti a kormány. A miniszter szerint sokan élnek majd ezzel a lehetőséggel, mert nem kell hozzá költözni, és korábban még nem volt hasonló támogatás.

Kitért arra is, hogy a Csecsemőgondozási Díj (CSED) júliustól a bruttó bér száz százalékra emelkedik, így az édesanyák a gyermek születését követő első fél évben többet keresnek majd, mint amikor még dolgoztak. A CSED összege azoknak is emelkedik, akiknek július előtt születik meg a gyermekük, és az új szabályozás életbe lépésekor igénybe veszik a juttatást – tette hozzá.

Novák Katalin a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pedig arról beszélt: a CSED összegének emelése nemcsak anyagilag, hanem erkölcsileg is nagyobb megbecsülést jelent a nőknek.

(illusztráció: Shutterstock)