Novák: valódi segítséget nyújt az ökumenikus segélyszervezet - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Novák: valódi segítséget nyújt az ökumenikus segélyszervezet

MTI
2020. jún. 15. 13:02
Támogatások, kedvezmények

Valódi, kézzelfogható segítséget nyújt a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a rászoruló gyerekeknek – hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Budapesten, a szervezet közösségi pontjának újranyitásán.

Novák Katalin kiemelte: az ökumenikus segélyszervezethez eljuttatott felajánlások közvetlenül a rászorulók boldogulását segítik.

Az Iain Lindsay budapesti brit nagykövet által indított, a segélyszervezet gyermekekért szervezett adománygyűjtésére felhívó "virtuális futólánccal" kapcsolatban azt mondta: a közös kezdeményezések azért fontosak, mert felhívják a figyelmet arra, hogy egyszerű eszközökkel is lehet segíteni. Néhány száz forinttal is segítséget lehet nyújtani a rászorulóknak, ha van olyan szervezet, amelyik vállalja ezek összegyűjtését, majd eljuttatását azokhoz, akiknek szükségük van rá – tette hozzá.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy idén 100 ezer gyermek vehet részt napközis Erzsébet-táborokban, amelyekre keddig lehet jelentkezni.