Február 1-től egységes és szabályozott a meddőségi központok működése. Immár 12 helyen ingyenes a diagnosztikus eljárások teljes köre a férfiak és a nők számára egyaránt, és maximális, 100%-os támogatással érhetők el a meddőség kezelésében alkalmazott készítmények.

Az új vizsgálatok közfinanszírozásba történő bevonására a kormány éves szinten több mint 9 Mrd forintot biztosít, míg a már közfinanszírozásban levő gyógyszerek esetében a támogatás 100%-ra emelésére, illetve a korábban nem közfinanszírozott gyógyszerekre évi 1,6 Mrd Ft-ot fordít az állam.

Az intézkedésekkel akár több százezer forintot is spórolhatnak a rászoruló párok. Az állami intézetekben történő fejlesztéseknek köszönhetően, akár több mint 4.000 újszülött jöhet világra 2022-re. A meddőség kezelésére szolgáló gyógyszerek 2020. február 1-jétől válthatók ki maximális, 100%-os támogatással, a vényeket a kezelés végzésére finanszírozási szerződéssel rendelkező kijelölt intézmények, szülészet-nőgyógyászatok szakképesítéssel rendelkező szakorvosai írhatják fel.