Másfél millió embert ért el az áldozatsegítő kampány - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Másfél millió embert ért el az áldozatsegítő kampány

MTI
2021. márc. 11. 6:47
Életmód

Az Igazságügyi Minisztérium áldozatsegítő kampánya eddig 1,5 millió embert ért el a közösségi médiában - közölte az igazságügyi miniszter a közösségi oldalán.

Varga Judit a bejegyzésben azt írta: a Hétköznapi történetek című videopodcast-sorozatban neves színészek segítségével a leggyakrabban előforduló áldozati helyzeteket mutatják be. Minden epizódot szakértői elemzés követ, amelyben tanácsokkal segítik az érdeklődőket - tette hozzá.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a kampány folytatódik. A legújabb videoepizód - amelyet a miniszter is megosztott a bejegyzésben - szerdától elérhető a vansegitseg.hu oldalon, valamint az Áldozatsegítő Központ Facebook- és YouTube-csatornáján.

Kevesen gondolnánk, de a modern társadalmakban is létező jelenség a rabszolgamunka mint az emberkereskedelem és a kizsákmányolás egy válfaja - jegyezte meg az igazságügyi miniszter. A sorozat legújabb része erre a súlyos áldozati helyzetre hívja fel a figyelmet.

Varga Judit fontosnak nevezte, hogy "figyeljünk a környezetünkben élőkre" és "merjünk segítséget kérni, ha baj van".

Azt írta: a tartalmak megosztásával mindenki részese lehet az áldozatsegítésnek. "Mutassuk meg minél több embernek, hogy van segítség" - fogalmazott.