A Nagycsaládosok autóvásárlási támogatását azoknak hirdettük meg, akik már legalább a harmadik gyermeküket várják, vagy nagycsaládban élnek most is, és szeretnék lecserélni a régi, rossz, használt autójukat egy új autóra. Egy legalább hétszemélyes személyautóra – emlékeztetett Novák Katalin.

Ebben az esetben az autó vételárának a felét, maximum két és fél millió forintot megkapnak támogatásként. Jó hír az is, hogy ezt a pénzt nem kell megelőlegezniük, hiszen az államkincstár közvetlenül utalja át ezt a támogatási összeget. Ezzel is igyekszünk megkönnyíteni a nagycsaládban élőknek vagy a nagycsaládot tervezőknek az életét – részletezte.

– Most, a koronavírus-járvány ideje alatt is igényelhető a Nagycsaládosok autóvásárlási támogatása, éljenek ezzel a lehetőséggel! 2022 végéig garantáltan biztosítani fogjuk ezt – fogalmazott a családokért felelős miniszter.


Családbarát matrica is védheti ezentúl az autóban utazó gyermekek épségét, és felhívhatja a közlekedők figyelmét arra, hogy különösen óvatosan közlekedjenek, mivel gyermekek utaznak a matricával ellátott autóban. A szülők maguk megtervezhetik a gyermekek jellemvonásai alapján a matricát ezen az oldalon.