Legyen saját családbarát matricája! - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Legyen saját családbarát matricája!

csalad.hu
2021. jan. 13. 16:38
Családban élni jó

A Családbarát Ország Program új kezdeményezése az autósok figyelmét igyekszik felhívni arra, hogy vigyázzanak egymásra – és különösen a gyerekekre – az utakon, főleg a téli időszakban.

A csbmmatricatervezo.hu oldalon bárki megtervezheti a saját matricáját. Ki kell választani a gyermekhez leginkább illeszkedő kis figurát, avatart. Azután be kell írni azt a szöveget, amit szeretnénk.

– Mindannyiunk számára fontos a biztonságos közlekedés, és azt hiszem, mindannyian büszkék vagyunk arra, hogyha gyerekekkel utazhatunk. Ezért gondoltunk arra, hogy a Családbarát Ország Program keretében most matricákkal lepjük meg a gyerekeket nevelő családokat – fogalmazott korábban Novák Katalin. családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Az elkészült családbarát matrica kiragasztható az autó hátsó szélvédőjére. – Ezzel is mutatva azt, hogy az autóban gyerekekkel utaznak, és felhívjuk egymás figyelmét arra, hogy vigyázzunk egymásra ilyenkor, a csúszós utakon is – hangsúlyozta a családokért felelős tárca nélküli miniszter.