Exkluzív környezetben, a Magyar Tudományos Akadémián tartotta a 20 éves jubileumi rendezvényét a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége. A GÉMOSZ tagszervezetei közül az elmúlt években már 166 cég nyerte el a Családbarát Hely tanúsító védjegyet, a Családbarát Magyarország Központ és a szövetség 2019 óta tartó együttműködése tehát egy igazi sikertörténet. A tagok többsége ráadásul nem csupán szolgáltatóhelyként vált érdemessé a tanúsítványra, hanem egyre többen munkahelyként is. Ez egyértelmű jele annak, hogy szervezeti kultúrájukban a vevői elégedettség mellett a munkavállalók és családjaik jólléte, belső egyensúlya is méltó helyre került. 

Dr. Szuromi-Kovács Ágnes

– A Családbarát Magyarország Központnál hiszünk abban, hogy a munka és a magánélet nem egymást kizáró, hanem egymást erősítő tényezők – mondta a díjátadón Dr. Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője. – Bízunk abban, hogy egyre többen ismerik fel: a családi életben kiegyensúlyozott munkavállaló az elkötelezettségével az adott szervezet sikeréhez is hatékonyabban járul hozzá, a családbarát szemlélet pedig segít a munkavállalók hosszútávú megtartásában, ami a munkaerőpiacon bizony versenyelőnyt jelent. Szakmai partnerünkként a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége 2019 júliusában hirdette meg a Családbarát Márkakereskedés programot, amelynek keretében a GÉMOSZ és a Családbarát Magyarország Központ közösen kidolgozott egy egyedi, a gépjármű márkakereskedéseknek szóló előszűrő kérdőívet. Így a GÉMOSZ-tagoknak lehetőségük van jelentkezni a két szervezet közös tanúsítványára. Azok a márkakereskedők, akik csatlakoznak a programhoz, vállalják, hogy kiemelten figyelnek a családok legmagasabb szintű kiszolgálására, illetve többletszolgáltatásokkal segítik a nagycsaládosok autóvásárlási programjának sikeres lebonyolítását, a 2022. december 31-ig járó kedvezmény maradéktalan érvényesülését. 

Egyensúlyban a család és a cég 

A GÉMOSZ jubileumi eseményén vette át a Családbarát Magyarország Központ Kiemelkedően Családbarát Hely díját a váci Lukács és Tamás Kft., amely egy 1997 óta családi tulajdonban működő, háromgenerációs márkakereskedés. A szalonba érkezve rögtön érzékelhető a családias légkör, az ügyfélváróban a megszokottnál nagyobb játszósarok várja a kisgyermekeket. A játékok mellett babakocsit, pelenkázót, valamint gyermek-kiegészítőkkel felszerelt mosdót is találtunk. 

– Nálunk a család és az autókerekedés mindig összefügött egymással, 25 éve működünk családi vállalkozásként – meséli Lukács Balázs, a váci Lukács és Tamás Kft. szervizvezetője, aki édesanyját képviselte a díjátadón. – Mi is így nőttünk fel, az első gyereksarkot még nekünk építették. Az egész életünk a cégben van, összeforrt a nevünk a vállalkozással. Fontosnak tartjuk, hogy oldott légkörrel várjuk a vevőket, a gyerekek fesztelenül szórakozhassanak, amíg a szüleik az adminisztratív ügyeket intézik és a munkatársaink is gyakran hozhassák be csemetéiket az óvoda vagy az iskola után. Igyekszünk egyensúlyban tartani a családot és a céget, mert ami jó az egyiknek, abból a másik is profitál. 

Kézzel fogható bizonyíték 

Eddig 677 Családbarát Munkahely és 994 Családbarát Szolgáltató Hely érdemelte ki a Családbarát Magyarország Központ tanúsítványát, így mintegy 250 000 munkavállalót értek el a különböző családbarát intézkedések. Az ünnepi rendezvényen a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke, Gablini Gábor arra is rávilágított, miért számít kiemelten fontosnak a családbarát szemlélet az ágazatban. 

Gablini Gábor

– Az egész pályámon végigkísért az a felfogás, amely az elégedett, visszatérő vásárlót helyezi fókuszba, így nem titok, hogy a kezdetektől szívünkön viseljük a családbarátság eszméjét – jelentette ki Gablini Gábor, a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke. – A Családbarát Márkakereskedésekben a vásárlás után is ápoljuk a kapcsolatot a vevőkkel, a plusz előnyökkel igyekszünk többszörös örömöt szerezni számukra, akár a szervizszolgáltatásra, akár a rendszeres karbantartásra gondolunk. Büszke vagyok rá, hogy a Családbarát Hely tanúsító védjegy programban nagyon magas az autókereskedelem reprezentáltsága. Talán semmi sem szemlélteti jobban az elkötelezettségünket, minthogy a tagjaink közül egészen pontosan 166-an nyerték el a címet. Ennél nagyobb bizonyítékra nincs is szükség.