Lakásfelújítási támogatás: az alacsonyabb összeg kétszeresét lehet igényelni - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Lakásfelújítási támogatás: az alacsonyabb összeg kétszeresét lehet igényelni

csalad.hu
2021. febr. 2. 13:10
Támogatások, kedvezmények

Ha az Otthonfelújítási támogatásnál akár a munkadíj, akár az anyagköltség kevesebb, mint 1,5 millió forint, akkor a kisebb összeget kell vennünk, és azt megduplázni. Ez lesz az az összeg, amelyet a támogatással igénybe lehet venni - magyarázta Novák Katalin a Facebook-oldalán megjelent videójában.

Rengeteg kérdés érkezik azzal kapcsolatban, hogy mit jelent az Otthonfelújítási támogatásnál az a kitétel, hogy fele részben munkadíjakra, fele részben anyagköltségre lehet fordítani a támogatást - mondta a családokért felelős miniszter, ezért igyekszik a videóban leegyszerűsítve elmagyarázni ezt a szabályt.

- Ha legalább 1,5 millió forintot elér a munkadíj, illetve az anyagköltség is az otthonfelújításnál, akkor nincs is kérdés, akkor a teljes támogatási összeget, 3 millió forintot igénybe tudják venni - közölte Novák Katalin.

Ha azonban akár a munkadíj, akár az anyagköltség kevesebb, mint 1,5 millió forint, akkor a támogatási összeget a legegyszerűbben úgy számolhatjuk ki, ha a kisebb összeget vesszük, és azt megduplázzuk. Ez lesz a támogatás összege. Hiszen a támogatási összeg 50 %-ban fedezheti a munkadíjakat, és 50%-ban az anyagköltséget - részletezte.


(illusztráció: Shutterstock)