KINCS-iroda nyílt Debrecenben - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

KINCS-iroda nyílt Debrecenben

Szöveg: MTI, fotó: dehir.hu
2019. nov. 29. 12:07
Támogatások, kedvezmények

Átadták a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) neveléstudományi kutatóközpontjának irodáját a Debreceni Egyetemen (DE).

Az együttműködéssel megvalósult az az infrastrukturális és tudományos háttér, amely segítheti a családok megerősítését szolgáló jogalkotást, döntéshozatalt – mondta Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős helyettes államtitkára az átadást megelőző sajtótájékoztatón.

A helyettes államtitkár szerint a debreceni központ jó példa lehet a program országos kiterjesztésére is.

A felsőoktatási intézményben kialakított központ munkatársai a Kopp Mária Intézet prioritásába tartozó család- és neveléstudományi kutatásokat segíthetik elő. A megállapodás az egyetemi képzésre is kiterjed – mondta Bartha Elek, a DE oktatási rektorhelyettese.

Fűrész Tünde, a KINCS elnöke kiemelte: az együttműködés azt erősíti, hogy a családtudományoknak, a családkutatásnak helye van a magyar felsőoktatásban. Fontos céljuknak nevezte, hogy a szakemberek a családpolitikai intézkedések kutatása, nyomon követése, a demográfiai folyamatok vizsgálata mellett azzal is foglalkozzanak, hogy a neveléstudomány miként tudja erősíteni a családtudományokat.

Az iroda az infrastrukturális háttér mellett komoly szellemi műhelyet is biztosít a kutatásokhoz – közölte Engler Ágnes, a kutatóközpont vezetője.