– Kedves fiatal tehetségek! Büszkék vagyunk önökre, köszönjük, hogy a Nemzeti Tehetség Program valamely lehetőségével éltek, és hogy ezen keresztül segíthetünk önöknek abban, hogy a tehetségüket kibontakoztassák. Vannak önök között nagyon tehetséges olyan fiatalok, akik jól értenek a zenéhez, vagy a művészetek valamely másik ágához, vannak, akik a tudományban jeleskednek, és vannak olyanok is, akik a sportban értek el nagyon komoly sikereket – kezdte videóüzenetét Novák Katalin.

Hozzátette: igyekeznek minden területen odafigyelni a tehetségekre, segítséget nyújtani nekik és felismerni a bennük rejlő tehetséget. Hiszen ha egy családban van egy tehetséges fiatal, akkor fontos, hogy meglássuk, ő miben jó, segítsünk neki abban, hogy ne veszítse el a kedvét akkor sem, ha esetleg kudarcok érik, de leginkább segítsük hozzá ahhoz, hogy sikereket érhessen el.

– Büszkék lehetünk mindannyian önökre, amiért nemcsak Magyarországon, hanem nemzetközi szinten is olyan teljesítményt tudnak nyújtani, amely Magyarország hírnevét erősíti, öregbíti. Ezzel kívánok önöknek, boldog karácsonyt, jó adventi készülődést, és egyúttal szeretném önöket is és mindenki mást biztosítani arról, hogy a Nemzeti Tehetség Program folytatódik – fogalmazott a családokért felelős miniszter.

Novák Katalin elmondta, hogy évente körülbelül 350 ezer fiatalt támogatnak a Nemzeti Tehetség Programon keresztül, 2021-ben 3,6 milliárd forintból. Ez az összeg költségvetési támogatásból és a felajánlott személyi jövedelemadó 1 %-okból adódik össze.

Végezetül a miniszter arra kérte a fiatalokat, hogy segítsék ők is az utánuk következő generációk fiataljait és megerősítette, Magyarország a jövőben is számít a tehetségeire.