– A szeptemberi tanévkezdés minden családot kihívások elé állít. különösen így van ez az idei évben, amikor a koronavírus-járvánnyal is szembe kell néznünk, és meg kell küzdenünk a koronavírus-járvány okozta kihívásokkal – fogalmazott Novák Katalin Facebook-bejegyzésében.

– Az idei évben is segítjük a gyermeket nevelő családok tanévkezdését. A tankönyveket teljeskörűen ingyenessé tettük az idei tanévtől, tehát a köznevelés egészében ingyenesek lesznek a tankönyvek. Folyamatosan bővítjük a gyermekétkeztetésre rendelkezésre álló forrásokat, továbbra is kedvezményesen és ingyenesen ehetnek a bölcsődés, óvodás, általános iskolás gyerekek közül nagyon sokan – fejtette ki.

– Emellett a hátrányos helyzetű családokat anyagi értelemben is támogatjuk tanévkezdéskor. A szeptemberben esedékes családi pótlékot előrehozottan utaltuk, és arra is figyelünk, hogy a járványügyi előírásokat minden esetben betartsuk – tette hozzá az államtitkár.

– Az a célunk, hogy a bölcsődébe, óvodába, iskolába járó gyermekek a legnagyobb biztonságban legyenek, de közben társaságban is lehessenek, és hozzájuthassanak ahhoz a tudáshoz, amely később versenyképessé teszi őket – fogalmazott Novák Katalin.