– Ma már a pályaválasztás az általános iskolában elkezdődik, gondoljunk csak a hat- és nyolcosztályos gimnáziumokra – hívta fel a figyelmet a Családbarát Magyarország Központ szakmai igazgatója a Család-barát magazinműsorban.

– Vannak azonban gyerekek, akik ilyen fiatalon még nem tudják eldönteni, hogy mivel szeretnének foglalkozni. Nekik a szülők segíthetnek az irány megtalálásában – tette hozzá a szakember.

Hangsúlyozta: ez nem azt jelenti, hogy a szülőknek kell dönteniük a gyermek helyett, hanem azt, hogy többféle módon támogathatják a gyermeküket a döntés meghozatalában.

A Családbarát Magyarország Központ pályaorientációs workshopja a szülőknek segít megtalálni azokat az információkat, amelyekre a döntés meghozatalához szükség van. Abban kapnak praktikus segítséget a szülők a képzésen, hogy hol tudnak mindezeknek utánanézni.

– Azt mondják, hamarosan rengeteg olyan szakma lesz, amelyek ma még nem is léteznek. Éppen ezért ma már nem egy életre választunk szakmát, hanem 6-8 évente megújulunk, váltunk – fogalmazott Annus Gábor.  

Hozzátette: nemcsak a világ változik, hanem mi is. Az alapok azonban nem változnak, az, hogy milyen beállítottságú egy gyerek.

– Éppen ezért a workshop az önismeretre épít. Abban segít a szülőknek, hogy tudjanak olyan kérdéseket feltenni, amelyek támogatják a gyerekeket a döntésben – mondta a Családbarát Magyarország Központ szakmai igazgatója.  

Annus Gábor nézői kérdésre válaszolva elmondta: a workshopok 4-szer 45 perces, vagy 2-szer másfél órás alkalmak, amelyeket igyekeznek a munka utáni, de még az esti vacsora előtti időszakra szervezni.  

Jelentkezni a csalad.hu oldalon lehet, ahol a Képzések, workshopok, események, illetve az Aktualitások fül alatt lehet további információkat találni.