Egy klub az egészségünkért - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Egy klub az egészségünkért

DEAC
2019. szept. 4. 5:55
Életmód

Új projekt igyekszik nyitottabbá tenni a magyar sportegyesületek szemléletmódját, hogy az egészségfejlesztésre és a betegségek megelőzésére fókuszáló sportszolgáltatásokat nyújtsanak a tagjaiknak.

A „Több mint egy klub” projekt célja az egészséges, aktív társadalom, mindenki számára elérhető és hozzáférhető egészségfejlesztő testmozgás lehetősége, innovatív, egészséget támogató szemlélet és egy adaptálható modell átadása a sportegyesületeknek.

Emellett céljuk a szemléletváltás kialakítása a társadalom széles rétegeiben az egészséggel, betegség megelőzéssel, sporttal kapcsolatban, önszerveződő sportoló lakossági közösségek, baráti társaságok kialakításának támogatása, akik egymást motiválva és segítve beépítik a mindennapjaikba a mozgást, a sportolást.

A nyitottságra építő modellt alkalmazó sportegyesületek szervezett keretek között zajló, egészségtudatos testedzési lehetőséget kínálnak a helyi lakosság széles rétegeinek, miközben lehetőségük nyílik a szervezeti megújulásra is.

Ezen törekévesek eredményeként ingyenesen sportolhatnak az érdeklődők Debrecenben; és számos egészségtudatos testedzési lehetőség közül választhatnak.

Szeptemberben induló sportágak:

  • gerinctorna
  • alakformáló torna
  • gerinc- és légző torna
  • kenguru torna
  • kerékpározás