A Családbarát munkahely védjegy birtokosaként a Kamara egy illusztris klub tagjává vált, olyan munkahelyek sorába lépve, mint – többek közt – a Shell Magyarország, a Tesco, az Audi, a Drogerie Markt - dm, a Praktiker. A védjegy elnyeréséhez tanúsítási folyamaton kell átesnie minden szervezetnek. A sikeres auditálás során elnyert védjegy tanúsítvány hitelesen bizonyítja a munkavállalók és a szolgáltatást igénybe vevők számára, hogy a védjegy tulajdonosa családbarát szemléletű, azaz családbarát munkahelyként működik, illetve családbarát szolgáltatást nyújt, mely egyúttal a szervezet társadalmi felelősségvállalását is mutatja. 

A NAK hitvallása, hogy munkavállalói akkor tudnak a legjobban dolgozni, ha a munkájukat és a magánéletüket a lehetőségekhez képest a legjobban össze tudják hangolni. Ennek érdekében a kamara számos lehetőséget biztosít, mint például egészségbiztosítási csomagot minden aktív munkavállaló számára, csoportos élet- és balesetbiztosítást (nem csak a munkabalesetekre vonatkozóan), kedvezményes lehetőséget családtagok egészségbiztosítási csomagjára. Emellett a szervezet kismama programot működtet (gyermekvállalás összehangolása a munkavégzéssel, és ennek tudatos tervezése), rendszeres kapcsolatot tart a gyermekgondozási szabadságon lévőkkel. Továbbá, például a szabadság beosztását a munkáltató jelentős részben, az előírásoknál jóval magasabb arányban engedi át a munkavállalóknak. 

A fentieken túl a NAK kiemelten kezeli a családok támogatását. Gyermekszületés és örökbefogadás esetén ajándékcsomaggal köszönti az édesanyákat, nyári diákmunka lehetőséget biztosít a munkavállalók gyermekeinek. A gyermekes munkavállalók számára több lehetőség áll rendelkezésre, hogy könnyebben tudják összehangolni munkahelyi napirendjüket a családi életüket. A munkakör és a szervezeti feladatok adta lehetőségek figyelembevételével lehetőségük van részmunkaidős foglalkoztatásra, rugalmas vagy kötetlen munkaidőre, illetve otthonról történő munkavégzésre egyaránt.

Mindemellett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara rendszeres közös programokkal, közösségépítő rendezvényekkel is támogatja munkavállalóit. 

„A kamaránál megalakulása óta törekszünk arra, hogy munkavállalóink számára összeegyeztethetőek legyenek a munkahelyi és a családi feladatok. Erőfeszítéseink megtisztelő elismerése ez a tanúsítvány” – hangsúlyozta a cím átvételekor Győrffy Balázs, a NAK elnöke.

„A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának adott Családbarát Munkahely védjegy tanúsítvány számunkra több szempontból is kiemelt jelentőségű - hangsúlyozta Dr. Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője. Önmagában is örvendetes, hogy a Kamara 1 200 munkavállalóját és családjaikat számos intézkedés segíti a munka-magánélet egyensúly kialakításában. Ám ha belegondolunk abba, hogy ez hiteles és inspiráló példaként szolgálhat 17 tagszervezet, és rajtuk keresztül mintegy 400 ezer kamarai tag számára, az még inkább felértékeli ezt az elismerést és a NAK családbarát elkötelezettségét.”