Biztonságban a diákok, kézfertőtlenítőt kapnak az Erzsébet-táborozók - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Biztonságban a diákok, kézfertőtlenítőt kapnak az Erzsébet-táborozók

Szöveg: Muhari Judit, fotó: Förster Tamás
2020. jún. 24. 10:37
Támogatások, kedvezmények

Kézfertőtlenítőket adományozott az egyik óriásvállalat mind az 5 ezer napközis Erzsébet-tábornak. Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár úgy fogalmazott: az idei táborozás mottója a biztonság, kiemelten fontos a járványügyi védekezés.

– Összesen 13 ezer liter kézfertőtlenítőt kapnak a napközis Erzsébet-táborban üdülők – jelentette be a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Novák Katalin azt a gyáli iskolát látogatta meg, amely ma vette át a fertőtlenítőket.

Indulnak a napközis táborok

Elmondta: jövő hétfőn, június 29-én indulnak, és augusztus végéig mintegy 5 ezer napközis Erzsébet-tábort szerveznek az ország csaknem 800 településén. Mintegy 80 ezer diák tölthet el tartalmasan és biztonságban egy-egy hetet. Minden jelentkező gyermeknek biztosítják a lehetőséget; többségében általános iskoláskorúak, és elsősorban alsó tagozatosok jelezték az igényüket.

Tartalmas programok, napi négyszeri étkezés

A napközik turnusai hétfőtől péntekig 8 és 17 óra között tartanak, többségében egy-egy általános iskolában. A napi négyszeri étkezés mellett kézműveskednek, sportolnak, kirándulnak majd a táborozók.

Elsődleges a biztonság

A koronavírus-járvány intenzív időszaka után vágynak már közösségbe a gyerekek, szeretnének együtt lenni a barátaikkal. Erre most legfeljebb 20 fős csoportokban van lehetőség – mondta az államtitkár. Megjegyezte: az ide táborozás mottója a biztonság, kiemelten fontos a járványügyi védekezés.

Ennek részeként és a társadalmi szerepvállalás jegyében az egyik óriásvállalat összesen 13 ezer liter kézfertőtlenítőt adományoz a Napközi Erzsébet-táboroknak. A fertőtlenítőszereket a táborokat koordináló Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány juttatja el valamennyi táborhelyszínre.

Országos adományozás kezdődött

Az adományok átadása ma kezdődött, az országban először a Gyáli Ady Endre Általános Iskola vette át a tábori összlétszámnak megfelelő mennyiségű fertőtlenítőszer-csomagot.