Már lehet regisztrálni a február 8-tól kezdődő Szenior Akadémia ingyenesen látogatható, online programsorozatára. A Semmelweis Egyetem 2019-ben indította el az eseménysorozatot, kifejezetten az idősebb korosztálynak és hozzátartozóinak - közölte az intézmény.

A Szenior Akadémián az érdeklődők megtanulhatják a korosztályt érintő leggyakoribb betegségek felismerését, kezelési lehetőségeit, azok megelőzését, valamint betekinthetnek az orvostudomány legújabb eredményeibe és az előadók között találkozhatnak az egyetem vezető professzoraival is.

Kiemelt figyelmet kapnak az otthonápolási kérdések is, ezen a területen sok gyakorlati ismeretet hallhatnak a résztvevők. Az idős emberek megbetegedéseinek és gyógyításának sajátosságai, a rehabilitáció és a helyreállító orvoslás, az időseknek szóló táplálkozási tanácsok, a szívritmuszavarok korszerű ellátása – mind a kiemelt témák közé tartoznak.

Az előadássorozat ingyenes, de a férőhelyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött. Regisztrálni csak egyszer kell a Szenior Akadémia honlapján, a sorozat megkezdése előtt és az első 1000 regisztráló tud részt venni az előadásokon, tekintettel a Zoom létszámkorlátjára. A program február 8-a és május 10-e között heti rendszerességgel látható és hallható, hétfőnként 18 órától, kivéve a március 15-i és április 5-i munkaszüneti napokat.

(illusztráció: Shutterstock)