A várandósoknak is jár az szja-visszatérítés - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

A várandósoknak is jár az szja-visszatérítés

csalad.hu
2021. szept. 30. 12:03
Családban élni jó

A várandósoknak is jár az szja-visszatérítés, ha idén betöltik a terhesség 12. hetét - közölte Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

Újabb részletek derültek ki a gyermeket nevelő szülők idén befizetett személyi jövedelemadójának visszafizetésével kapcsolatban. A visszafizetési összeghatár a tavaly decemberi átlagbér 12 hónapra számolt összegét terhelő szja mértéke, vagyis mintegy 800 ezer forint.

Ha mindkét szülő dolgozik és adózik, mindketten részesülnek a visszatérítésben, akkor is, ha csak egyetlen gyermeket nevelnek. Két, visszatérítésre jogosult szülő esetében akár 1,6 millió forint is lehet a visszatérítés összege - tudatta a családokért felelős miniszter.

Novák Katalin hozzátette: a gyermeket nevelő katás kisvállalkozók az idén befizetett tételes adójuk egynegyedét kapják vissza.

Ha a szülő több különböző jövedelme után többféle módon adózik, a befizetett összegek összeadódnak, de ekkor is érvényes a 800 ezer forintos visszafizetési összeghatár.

(illusztráció: Shutterstock)