"A teremtett és az épített környezet közötti harmóniára kell törekedni" - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

"A teremtett és az épített környezet közötti harmóniára kell törekedni"

MTI
2021. máj. 14. 13:15
Életmód

Úgy kell előmozdítani a gazdasági fejlődést, hogy az ne károsítsa a teremtett világot - mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter Máté Bence természetfotós NATURBAN 2021 című szabadtéri kiállításának pénteki budapesti megnyitóján.

Novák Katalin kiemelte: a teremtett környezetet meg kell őrizni a következő generációk számára, sőt lehetőleg a mostaninál jobb állapotban kell majd továbbörökíteni azt.

Mint hozzátette, a kormány Otthonteremtési és Lakásfelújítási programjai is éppen azt célozzák, hogy a családok minél modernebb körülmények között és minél környezettudatosabban nevelhessék gyermekeiket.

A természet megszerettetéséhez nyújt segítséget Máté Bence munkássága is: a most megnyílt kiállítás is egyfajta meghívó a családok számára, hogy megismerjék természeti környezetünket - közölte Novák Katalin.

Máté Bence világhírű természetfotós több mint száz felvételéből a KÉSZ Csoport rendezett szabadtéri kiállítást, amely péntektől június 30-ig látható a 13. kerületi Úszódaru és a Sólyatér utcák mentén zajló Duna Terasz Grande építkezés kerítésén.

(fotó: https://www.facebook.com/csaladesifjusag)