Boglacsik Tímea vagyok, szociális szakember. Több, mint 13 éve foglalkozom bántalmazottak megsegítésével. Munkám során és a magánéletemben is gyakran találkozom azzal a közönnyel, amely ezt a témát körül lengi. Nem merünk, nem akarunk beavatkozni, holott pontosan látjuk, milyen körülmények között élnek (szenvednek, halnak) emberek.

Ha egy picit megpróbálunk belehelyezkedni olyan embertársaink helyzetébe, akik akár „alkalmi” jelleggel, akár rendszeresen bántalmazás áldozataivá váltak, máris átértékelődhet bennünk a fenti kijelentés.

Vajon meg tudja védeni magát egy gyermek? Vajon képes egy testileg-lelkileg is megtört ember arra, hogy kiálljon magáért? Hogy a félelmet legyőzve, beszéljen valakivel a problémájáról? Egyáltalán, felismerik a bántalmazottak, hogy ők áldozatok?

Nehéz kérdések ezek, azonban hisszük, hogy a legnagyobb mélységből is van kiút, mindig van segítség! A beavatkozásnak természetesen vannak határai, a segítségnek pedig számtalan formája létezik, de ha mindig az egyénre, az adott élethelyzetre figyelünk, igenis, lehetséges megoldást találni!

Ebben a blogban olyan, akár mindennapos esetekről vagy épp kirívó problémákról, dilemmákról beszélgetünk, amelyek nemcsak felhívják a téma fontosságára a figyelmet, de gyakorlati információkat is nyújtanak a legnehezebb élethelyzetekben is.

Komoly tartalmak, olykor fájdalmas szembesülések és a mélységből hozzánk kiáltó, segítséget kérő áldozatok jajkiáltásai következnek.

Kedves Olvasóink!

Most kérjük az öveket bekapcsolni, ezen a blogon rázós terepre érkezünk – azonban sose feledjük, a közönymentes övezetben mindig van megoldás!

Amennyiben Ön, vagy valaki a környezetéből segítségre szorul, kérjük, ne habozzon! Hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot: 06-80-20-55-20. A szám a nap 24 órájában, ingyenesen, anonim hívható.