"A gyermek erőforrás a szüleinek, a családjának és a nemzetnek" - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

"A gyermek erőforrás a szüleinek, a családjának és a nemzetnek"

MTI
2021. júl. 9. 15:52
Családban élni jó

A gyermekes családok melletti kiállásra hívta fel a figyelmet a köztársasági elnök felesége pénteken Keszthelyen a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a European Large Families Confederation szervezésében tartott háromnapos, X. európai nagycsaládos konferencia megnyitóján. Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a családot és a születendő gyermekeket a fenntarthatóság zálogának nevezte.

Herczegh Anita "A fenntarthatóság bölcsője a család" mottójú rendezvényen Böjte Csaba szerzetes szavaival köszöntötte a résztvevőket, kiemelve a gyermekvállalás és a házasság szépségeit és megtartó erejét.

Azt mondta: a keszthelyi konferencián olyan emberek találkoznak, akik kiállnak a gyermekes családokért, akik maguk is több gyermeket nevelnek, miközben családszervezeteket, rászoruló családokat, gyermekeket támogatnak.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a megnyitón videoüzenetben köszöntötte a megjelenteket. A miniszter a családot és a születendő gyermekeket a fenntarthatóság zálogának nevezte. Úgy fogalmazott: a gyermek "erőforrás" a szüleinek, a családjának és az egész nemzetnek.

"A családok gyarapodása nélkül nem képzelhető el fenntartható fejlődés"

A családok gyarapodása nélkül nem képzelhető el fenntartható fejlődés - jelentette ki az igazságügyi miniszter előadásában. Varga Judit a háromnapos tanácskozás nyitónapján kiemelte: a fenntartható fejlődésnek nemcsak a környezeti, hanem a társadalmi és gazdasági pillérét is figyelembe kell venni.

Úgy fogalmazott: a hiteles környezet- és klímavédelem a családbarát politika alapja, mert egészséges környezetet és fenntartható életet biztosít a jelen és a jövő nemzedékeinek.

A kormány kiemelt célja a klímaváltozás elleni hatékony fellépés, ezért a másfél éve meghirdetett klíma- és természetvédelmi akcióterv részeként támogatják a nagycsaládosok elektromos autóvásárlását, valamint a napelemek és a korszerű fűtési megoldások kiépítését - emlékeztetett a miniszter.

(fotó: Varga György/MTI)