Hornung Ágnes azt mondta, az elmúlt években és a jövőben is kiemelt területként kezeli a kormány a családok helyzetét, boldogulását, hogy minden kívánt gyermek megszülethessen, tető legyen a fejük felett, vagy az idősek segítését, hogy szép kort éljenek meg.
    Hozzátette: bízik abban, hogy a családszervezetek jótékonysági akciója sikerrel jár, a kívánt adomány összegyűlik, ezzel is hozzájárulhatnak egy gyermekotthon segítéséhez.
    
Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának (FICSAK) alapítója elmondta, a családszervezetek összefogásával immár hetedik alkalommal szervezik meg az adventi jótékonysági gyűjtést és koszorúkészítést.
    Idén a kárpátaljai Ráton működő Szent Mihály Gyermekotthon árváinak szeretnének legalább egymillió forintot gyűjteni és teljesíteni a gyerekek karácsonyi kívánságát, hogy egy picit elfelejtsék a hazájukban dúló háború szörnyűségeit - tette hozzá.
    Jelezte: az adjukossze.hu oldalon lehet adományozni, illetve az adventi koszorúk, kopogtatók megvásárlásával hozzájárulni az akcióhoz.
    
Herczegh Anita, a Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért kuratóriumának elnöke, Áder János korábbi köztársasági elnök felesége a rendezvényen kitért arra, hogy családjában évtizedes hagyomány a jótékonysági célú koszorúkészítés; lányával ötven-hatvan koszorút készítenek saját kezűleg ebben az időszakban.
    Arra bíztatott mindenkit, vásároljanak minél többen, hogy minél több adomány gyűlhessen össze a ráti gyermekotthonnak.
    
Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) elnöke arról beszélt, szívet melengető a rendezvény, mert széles körű összefogást szimbolizál.
    
Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke úgy fogalmazott, a családszervezetek egymást erősítve szeretnének értéket teremteni, így született meg hét évvel ezelőtt ez az akció.
    Kitért arra: személyesen győződhetett meg arról a professzionális munkáról, amely a ráti Szent Mihály Gyermekotthonban zajlik az árva gyerekek támogatásában.