A Belügyminisztérium támogatásával, immár hatodik alkalommal elindított tesztsorozatnak ezúttal is az a célja, hogy a fiatalok megismerjék a rájuk leselkedő veszélyeket, és el tudják kerülni azt, hogy áldozattá, netán elkövetővé váljanak egy-egy kényes helyzetben. 

A három fordulóból álló vetélkedősorozat első szakasza online zajlik 2023 május 11-ig, a legügyesebbek továbbjuthatnak a későbbi fordulókba. 

A teszt itt tölthető ki. 

KÉRJÜNK SEGÍTSÉGET! 

Az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat (OKIT) elsőrendű célja, hogy segítséget nyújtson a kapcsolati erőszak, a gyermekbántalmazás,  az emberkereskedelem, például a munkacélú vagy a szexuális célú kizsákmányolás áldozatainak, és szükség esetén gondoskodjon az elhelyezésükről. 

Az OKIT anonim módon, a nap 24 órájában – Magyarország területéről vezetékes és mobiltelefonról egyaránt – ingyenesen hívható a 06 80 20 55 20-as telefonszámon. Mindemellett, amennyiben Ön vagy valaki a környezetében kapcsolati erőszak áldozata, segítséget kérhet a Szolgálattól az okit@csalad.hu e-mail címen is.

Országszerte jelenleg 7 krízisambulancia fogadja a kapcsolati erőszak áldozatait és hozzátartozóit, amelyek elérhetőségeit itt találja: https://okit.hu/kriziskezelo-szolgalatok

Ha Ön vagy valaki a környezetéből úgy érzi, túl sok a teher, nincs remény, hívja anonim módon, ingyenesen a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének 116-123-as számát. 

Segélytelefon: 06/80-20-55-20

E-mail: okit@csalad.hu

Chat: www.okit.hu

Weboldal: www.okit.hu