158 beruházás folyamatban van, ebből 51 uszodát, 47 tornatermet, 47 pedig fejlesztett tantermet érint. Létesül 15 új iskola és egy új óvoda – ismertette Kásler Miklós, hozzátéve: 66 beruházás 66 milliárd forint értékben már befejeződött.

2019-ben három városban 26,5 milliárd forint értékben befejeződtek a fejlesztések: Debrecenben átadták az alap- és középfokú nemzetközi iskolát, Tatabányán az Árpád Gimnáziumot reálgimnáziummá alakították, Érden felújítottak négy óvodát és elhelyezték egy óvoda alapkövét.

Jelezte: 60 tankerületben infrastrukturális fejlesztések történnek az esélyegyenlőség megteremtésére.

Közölte: 31 milliárd forintot biztosítanak a nem állami fenntartású, főleg egyházi intézmények támogatására, és 5 milliárd áll rendelkezésre a fogyatékkal élők nevelő-oktató intézményeinek és szakszolgálatainak támogatására.

Kásler Miklós beszámolt arról is, hogy a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban 22,5 milliárdot fordítanak 74 iskola környezetbarát és energiatakarékos átalakítására. Ez magában foglal szigetelési munkákat, valamint fűtési-hűtési rendszerek és vízvezetékek korszerűsítését.

Eddig négy iskolában fejeződtek be a munkálatok – mondta a miniszter, aki kitért arra is, hogy a következő tanévtől 1,2 millióan kapják ingyenesen a tankönyveket. Elmondta: elkészült az új Nemzeti alaptanterv, és gyakorlatilag kész a kerettanterv is.