A Családbarát Magyarország Központ 2019 óta ítéli oda a Családbarát Hely tanúsító védjegyet munkahely, illetve szolgáltatóhely kategóriában. Mára közel kétezer szervezet rendelkezik a tanúsítvánnyal, mely elnyerésére Magyarország egész területéről pályázhatnak a verseny- és közszférából mikro-, kis-, közép vagy nagyvállalatok, valamint a nonprofit szektorból civil szervezetek, egyházi és közintézmények. A két éven keresztül érvényes tanúsítvány hitelesen igazolja a szervezet családbarát szemléletű működés iránti elkötelezettségét, valamint az ennek megvalósításáért tett alapvető intézkedések meglétét.  

Dr. Szuromi-Kovács Ágnes beszámolója szerint Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára is méltatta a Családbarát Hely tanúsító védjegy programot, amely erősíti a családi élet értékét támogató munkáltatói szemléletmódot. Az államtitkár elmondta, hogy a Magyar Bankszövetség az elmúlt időszakban maga is Családbarát Védjeggyel tanúsított intézmény lett, így hitelesen hívhatták fel a tagintézmények figyelmét is a Családbarát minősítésre. Ősszel számos tag jelentkezett a tanúsításra. Ezt követően helyszíni auditálással, egy 73 szempontból álló lista alapján vizsgálták a családbarát intézkedések meglétét az intézményekben. 

Végül a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője és Hornung Ágnes ünnepélyes keretek között adta át a tanúsítványokat, név szerint a CIB Bank Zrt. -nek, Cofidis Magyarországnak, a Fundamenta Lakáskassza Zrt-nek, a K&H Bank Magyarországnak, a Keler Központi Értéktár Zrt-nek, a Magyar Cetelem Bank Zrt-nek, Magyar Fejlesztési Bank Zrt-nek, az MKB Bank Nyrt-nek, az OTP Bank Nyrt-nek és a UniCredit Bank Magyarország-nak. Emellett köszöntötték azt a 9 jelenlévő intézményt is, amelyek élen járva, már korábban megszerezték a Családbarát Védjegyet.

Dr. Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára örömét fejezte ki, amiért újabb 10 bank vált családbarát munkahellyé. Mindez azt is jelzi, hogy a pénzügyi szektor szereplői számára is egyre fontosabb a munka-magánélet egyensúlya. A Magyar Bankszövetség főtitkára elmondta: céljuk, hogy a bankszektor legyen az első olyan ágazat, melynek minden résztvevője megszerzi a családbarát védjegyet.