Az egyre szűkülő piaci lehetőségek miatt egyre nyitottabbak a munkáltatók a teljes munkaidős alkalmazástól eltérő megoldások iránt a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége, a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége és a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége első közös kutatása szerint – idézte a Magyar Nemzet.

Ezt igazolja, hogy az atipikus foglalkoztatási piac az idén január és augusztus között kétszázmilliárd forintos árbevételt ért el. Idetartoznak a piac felét lefedő diák- és nyugdíjas-szövetkezetek, a szektor harmadát uraló munkaerő-kölcsönzők, valamint a szociális szövetkezetek és a távmunka.

Az átfogó felmérés további tapasztalata, hogy 2019 első nyolc hónapjában több diák dolgozott, mint a tavalyi év azonos időszakában, közel 114 ezer fő. A közérdekű nyugdíjas-szövetkezeteknél pedig az év első nyolc hónapjában több tagi jövedelem keletkezett, mint tavaly, működésük első teljes pénzügyi éve alatt összesen. Több mint tizenegyezer nyugdíjas dolgozott a vizsgált időszakban szövetkezeti keretek között. A munkaerő-kölcsönzéssel közel 35 ezren jutottak álláshoz.

Ezen a nyáron a diákok körében leginkább a szezonális, strandos munkák voltak ­népszerűek, kiemelten a turisztikai területeken. A nyugdíjasoknak a rugalmas időbeosztás és a szociális tér miatt előnyös a szövetkezet, a vállalatoknak pedig a kisebb adminisztráció miatt.