Ebben az évben több külföldi és határon túli nagyváros magyar közösségeibe látogatnak el. A találkozókon a résztvevők megtekinthetik az EGY MINDENKIÉRT című dokumentumfilmet, amely Szilágyi Áron olimpiai felkészülését követte végig. Az első vetítést, amelyre ingyenesen lehet jegyet foglalni az alábbi linken, 2022. február 11-én 18 órakor tartják Jászberényben. Ez az első magyar vidéki bemutató helyszín, amelyet közönségtalálkozó követ, és ahol Áron, valamint Muhi András, a film rendezője személyesen válaszol majd a kérdésekre.

Az esemény a Nemzeti Tehetség Programnak, valamint a Tempus Közalapítványnak köszönhetően ingyenes, azonban a szervezők szívesen fogadnak támogatást, amelyet az alkotók a jászberényi kardvívás megalapítására ajánlanak fel.

Szilágyi Áron háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar kardvívó, aki sikeres sportolói karrierje mellett szívügyének érzi a tehetséggondozást: több tehetségprogramban is részt vesz társadalmi felelősségvállalás keretében. A Nemzeti Tehetség Központ Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogramjának 2020-ban instruktora is volt.

A Nemzeti Tehetség Központ a tehetségek és a tehetséggondozás ügyének elkötelezett támogatójaként minden tevékenységével igyekszik hozzájárulni a tehetséges diákok felkutatásához és képességeik kibontakoztatásához annak érdekében, hogy azok megtalálhassák a helyüket akár a tudomány, a sport, vagy a művészetek világában.

(Fotó: MTI Illyés Tibor)