1. Konyhabútor

Amikor lakásfelújításba kezdünk, a konyha kicserélése jár talán a legnagyobb kiadással. Az új konyhához azonban nem kell új konyhabútort is venni. Ha a konyhánk beosztása elég praktikus, van helye mindennek, akkor a bútor színének megváltoztatása is elegendő. A célnak tökéletesen megfelel a táblafesték, ami már számtalan színvariációban kapható. Segítségével könnyedén megoldható, ha levendulakék vagy éppen türkiz színű konyhára vágyunk. A bútort elég megtisztítani a szennyeződésektől, nem kell lecsiszolni festés előtt. Száradás után puha pamutrongy segítségével vigyünk fel bútorwaxot. Az így kezelt felület a későbbiekben jól tisztítható, ráadásul évekig nem kell attól félni, hogy a festék lepattogzik.

2. Bútorgombok

A komódok és a gardróbszekrények könnyedén új köntösbe öltöztethetők néhány különleges bútorgomb segítségével. Ma már nem csupán fém fogantyúkban lehet gondolkozni: kísérletezzen bátran a porcelán, az üveg vagy a bőr fiók-kihúzókkal, attól függően, milyen stílus megvalósítása a cél. Egy teljesen egyszerű cipőtartót is egyedivé lehet varázsolni néhány különböző színű vagy mintájú bútorgombbal. Felnőtt bútort pedig ifjúsági-, vagy gyermekbútorrá alakíthatunk át csupán a fogantyúk megváltoztatásával: pink színű bútorgombbal máris a kamaszlány kedvence lehet a nagyi komódja is.

3. Játsszunk a kiegészítőkkel!

Ha meguntuk a nappalit vagy a hálószobát, nyugodtan tartsuk meg az alapdarabokat, és kezdjük el megváltoztatni a kiegészítők színeit! Válasszunk ki 3 egymással harmonizáló alapszínt a színskáláról. Vásároljunk ilyen színű, különböző mintás (virágos, pöttyös, csíkos) párnákat a kanapéra. Az új árnyalatok visszaköszönhetnek a virágkaspók, a vázák, a dísztárgyak színeiben is. Válasszunk ki egy színt, vagy valamelyik mintát az új díszpárnák anyagából és varrassunk új sötétítőt! Teljesen új hangulatú nappali lesz a végeredmény.

4. Matrica a fürdőszobacsempére

A fürdőszoba felújításához sem kell feltétlenül szétvernünk az egész helyiséget. Gyönyörű mintás csempematricával feldobhatjuk az egyszínű csempénket. A matricák különböző színben, nagyságban és gazdag mintavilággal rendelhetőek. Elegendő egy csíkban felragasztani körbe a fürdőszoba falán a kívánt hatásért. Vegyünk színben harmonizáló új zuhanyfüggönyt, de a fürdőszobabútort is átfesthetjük táblafestékkel, hogy tökéletes legyen az összhatás.


(fotó: Shuttestock)