A MANT pályázatot írt ki, amelyben olyan kérdések feldolgozását várja a diákoktól, mint például hogyan működik a Nap, milyen lehetett a múltja és milyen lesz a jövője, milyen veszélyekkel járhatnak a Napból érkező nagyenergiájú töltött részecskék, miben segíti és miben akadályozza a Nap az emberek bolygóközi űrutazását, mi az a napvitorlás, hogyan segíthetik a jövőben az űreszközök a napenergia még jobb hasznosítását a Földön.

A pályázatra lehet írásos dolgozatot vagy novellát írni, de a szabadon választható feladatok közt szerepel rajz, számítógépes grafika, poszter, bemutató, rövid videó készítése. A kiírt témával kapcsolatban lehetséges internetes honlap, blog vagy Facebook-oldal létrehozása is, de a pályázók kitalálhatnak és leírhatnak kísérletet vagy számítógépes programot is. A pályázaton nem csak egyénileg, de 2-4 főből álló csapatok is indulhatnak.

A pályázat beadási határideje: 2020. február 2. – olvasható a MANT honlapján, ahol a pályázat pontos részleteiről is lehet tájékozódni, és a részletes kiírás is letölthető.

(fotó: Shutterstock)