A tréningek a Nemzeti Együttműködési Alap, az Emberi Erőforrás Támogatáske­zelő és a Miniszterelnökség támogatásával valósulnak meg, ezért a részvétel a szülőknek ingyenes. Az online tréning februárban, öt egymást követő szombat délután 15 és 18 óra között lesz, a részvételhez pedig csak számítógép, laptop, vagy mobiltelefon és internetkapcsolat szükséges. A gyakorlatias, online tanfolyamot Himer Csilla pénzügyi coach tartja, akinek számos cikke és két könyve is megjelent már a témában.

Fontos a pénzügyi tudatosságra nevelés

A pénz, illetve a pénz beosztása és kezelése ma már olyan téma, amivel minden szülőnek foglalkoznia kell. Ugyanakkor ahogy a gyermeknevelést, úgy a pénzügyi nevelést sem tanítják az iskolában, így nem könnyű megtanítani gyermekeinknek, hogyan bánjanak jól a pénzzel.

A tréning elvégzése elsősorban azoknak a szülőknek ajánlott, akik szeretnék új, biztosabb alapokra helyezni a család pénzügyeit, örömmel tanulnának a gyermekek pénzügyi neveléséről, valamint kíváncsiak arra, hogyan tudnának gyermekükben olyan tudatos pénzügyi szemléletet kialakítani, ami megalapozhatja felnőttkori anyagi biztonságukat.

A tanfolyam során a résztvevők választ kapnak arra, hogy milyen módszerekkel fejleszthető a gyermek pénzügyi intelligenciája, miben más egy ovis, egy kisiskolás és egy kamasz gyermek pénzügyi nevelése, milyenek a jól működő „zsebpénzszabályok” és hogy miért és hogyan érdemes családi költségvetést készíteni.

(fotó: Shutterstock)