A KINCS olyan magyar startupok jelentkezését várja augusztus 15-ig várják a www.smartfamily.hu oldalon, amelyeknek a fejlesztése a családok életét megkönnyíti, valamint hozzájárul az okos családi megoldások alkalmazásához és ezzel a családok nagyobb jólétéhez és jóllétéhez.

Hat kategóriát hirdettek meg:

  • társadalmi és közösségi innovációk
  • e-egészség
  • a jövő oktatása
  • okos családi otthonok
  • családi kassza
  • zene és kreatív megoldások

Előnyt élveznek a bírálatnál azok a startupok, melyek termékükkel vagy szolgáltatásukkal a koronavírus-járvány okozta megváltozott élethelyzetre nyújtanak újszerű megoldásokat.

Fűrész Tünde, Kopp Mária Intézet elnöke hangsúlyozta, hogy a három éve családkutató intézetként működő KINCS tevékenysége kibővült, hogy segítse az innováció és a családok világának szorosabb kapcsolatát. A versennyel egyrészt ahhoz kívánnak hozzájárulni, hogy a családok életében sokkal inkább jelen legyenek a magyar innovatív megoldások, másrészt az üzleti életben a családi értékek is minél hangsúlyosabbak legyenek.

Dr. Engler Ágnes, a KINCS tudományos elnökhelyettese - aki egyben a Debreceni Egyetem docense is - részletesen kitért a családtudomány és az innováció egymást erősítő kapcsolódására, jó példaként kiemelve a Debreceni Egyetem és a KINCS együttműködését, amely során családi kurzusokat tartanak, családtémájú konferenciákat szerveznek, illetve közös kutatásokban is részt vesznek.

– Tudjuk, hogy sikeres vállalkozások, startupok csak ott jöhetnek létre, ahol erős a helyi közösség, nyitott az új fejlesztésekre, és lokálpatrióta annyira, hogy a magyar emberek munkájának eredményeként létrejövő termékeket előnyben részesíti a vásárlásakor – fogalmazott Szalai Piroska, a KINCS Smart Family Centrum vezetője.