Novák Katalin: A határon túl született magyar gyerekek után is jár támogatás - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Novák Katalin: A határon túl született magyar gyerekek után is jár támogatás

csalad.hu
2020. aug. 24. 11:41
Támogatások, kedvezmények

„Számunkra minden megszületett magyar gyermek kincs, ezért minden olyan gyermek után, akik akár a határainkon kívül születnek, itt Magyarország környékén, a Kárpát-medencében vagy akár a diaszpórában, a nemzeti összetartozás évében is, tehát idén is támogatást adunk” – jelentette be közösségi oldalán a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Elmondta, hogy kétféle támogatást igényelhetnek azok, akik magyar gyermeket vállalnak. Az egyik az anyasági támogatás, ami 64.125 forint, másrészt egy Babakötvényt indíthatnak el a gyermekeik számára. Utóbbi azt jelenti, hogy egy megtakarítási számlán az állam egy körülbelül 40 ezer forintos összeget helyez el, amit aztán a szülők kipótolhatnak. Az összegyűjtött összeget pedig a gyermek, amikor betölti a 18. életévét megkaphatja.

– A gyermek így mindig emlékezhet arra, hogy ő is egy magyar ember, és a magyar államtól és a szüleitől kapott egy olyan támogatást, amelynek köszönhetően, aztán nekiindulhat a nagybetűs életnek. Tehát idén is, mint minden évben, a kormány elismeri a Magyarországon kívül született magyar gyermekeket is, hiszen a nemzeti összetartozás éve van – fogalmazott Novák Katalin.