A TalentA program elsődleges célja az agráriumban dolgozó nők fejlődésének támogatása. A programot 2019-ben hozta létre Spanyolországban a Corteva Agriscience globális mezőgazdasági vállalat, majd a világ más országaira is kiterjesztette. Így az indulása óta összesen közel 900 mezőgazdaságban dolgozó nő vehetett részt a programban. A komplex képzési programban a vállalat széleskörű szakmai, oktatási és pénzügyi lehetőséget nyújt a résztvevők számára.

A TalentA online eszközök segítségével széleskörű szakmai tudásanyaghoz, naprakész információhoz való hozzáférést biztosít a mezőgazdasági tevékenységet végző nők számára üzleti tevékenységük fejlesztése, vállalkozásuk versenyképesebbé, hatékonyabbá tétele érdekében. Emellett a program - szűkebb és tágabb környezetük fejlesztésével összhangban - támogatást nyújt a fenntartható, dinamikus működéshez, a folyamatos megújulási képesség elősegítéséhez, figyelembe véve a helyi közösségek és a program résztvevőinek aktuális kéréseit, szükségleteit.

A program 2021 őszén érkezett Magyarországra, melynek megvalósításához és koordinálásához csatlakozott a Magyar Női Unió. A programot sikeresen teljesítő résztvevők a képzés végén részt vehetnek egy mikroprojekt pályázaton, melyen lehetőségük van összesen bruttó 3,25 millió forint támogatási összegre pályázni.

Meghosszabbították a szervezők a jelentkezési határidőt a TalentA Magyarország 2023 programra, így április 16-ig jelentkezhetnek a pályázók a TalentA honlapján.  
További részletek és jelentkezés: https://talentahu.org/jelentkezes