Erika kérdése: Jól értjük-e, hogy nem kizáró ok az Otthonfelújítási támogatás igénylésekor, ha valaki korábban igénybe vette a jelzálogtartozás-csökkentést?

Válasz: Jól érti, a jelzálogtartozás csökkentésével párhuzamosan igénybe veheti az Otthonfelújítási támogatást a család.

Attila kérdése: Két éve vásároltunk lakást, ahová most jelentkeztünk be állandó lakhelyre. Nyárra tervezzük a tetőcserét, ezért kérdéses, hogy az egy évnek el kell-e telnie a munkálatok, illetve a számlák gyűjtése előtt, vagy csak a kérelem benyújtására vonatkozik az egyéves bentlakási kötelezettség? Tehát kezdhetjük-e a munkálatokat már most?

Válasz: Igen, már elkezdhetik és gyűjthetik is a számlákat, és majd az egy évnek a kérelem benyújtását megelőzően kell eltelnie.

Judit kérdése: Jól értem-e, hogy ha a kérelmet benyújtja az ügyfél 2021 októberében, akkor elfogadják a 2021. januári számlákat is, de a legutolsó számla nem lehet 60 napnál régebbi a kérelem benyújtásához képest?

Válasz: Ezt Judit egészen pontosan, jól érti. Igen, az utolsó számla esetén 60 napnál nem régebbi számlákról van szó, és 2021. január elseje után keletkezett számlákat tudunk elszámolni - mondta a családokért felelős miniszter a tájékoztató tartalmú videósorozat első részében.

(illusztráció: Shutterstock)