Nagy-Kálózy Eszter hároméves kora óta színésznőnek készült, kamaszkorától kezdve pedig abban is biztos volt, hogy a hivatása mellett édesanyaként is szeretne kiteljesedni – méghozzá egy nagycsaládban. Mint most debütáló, Egyensúlyban című podcast-sorozatunk első vendégeként meséli, a sors ajándékának tartja, hogy mindkét vágya teljesült.  

Bár először 21 évesen lett édesanya, elmondása szerint sosem érezte azt, hogy a gyermekvállalás miatt megtorpant volna a karrierje, vagy hogy az anyaság megakadályozta volna a művészi pályafutásában.  

A Kossuth-díjas művésznő ma már generációjának egyik legelismertebb, legtöbbet foglalkoztatott és legkedveltebb színművésznője. Jelenleg a Vígszínház társulatának tagja, ami egy különleges szakmai és magánéleti helyzetet teremtett számára, mivel a Szent István körúti teátrum mostani igazgatója Rudolf Péter színművész, akivel 32 éve házasok. Mindazonáltal Eszter nagyon szerencsésnek érzi magát, amiért férjében olyan társra talált, akivel a magánéletben és a munkában is igazán jó párost alkotnak…

A Vígszínház művésznője a beszélgetésben azt is elmondja, hogy

  • számára a legnagyobb dolog a világon életet adni egy gyermeknek,
  • sokszor a színpadon és a gyereknevelésben is az ösztönös megérzéseire hallgat,
  • miért volt sorsszerű a találkozásuk Rudolf Péterrel,
  • milyen a közös munka a férjével, aki most a főnöke is,
  • miért tartja fontosnak a belső harmónia megteremtését,
  • a sport milyen szerepet tölt be az életében,
  • mi az, ami igazán kikapcsolja.  

Ez utóbbi kapcsán annyit azért előre elárulhatunk, hogy imádja, ha a két kezével alkothat: korábban például étkezőasztalt festett, az utóbbi időben leginkább kötés és horgolás közben meditál. Mi több, jelenleg egy speciális horgolási technikával készít ágytakarót.  

A többit meghallgathatja Egyensúlyban című podcast-sorozatunk első részében: