Ha kirándulni indulunk, pokrócot, az ételek tálalásához szükséges eszközöket, szemeteszsákot, naptejet, kullancs- és szúnyogriasztót feltétlenül vigyünk magunkkal. Gyermekesek készüljenek árnyat adó sapkával, napernyővel is. Na de mi kerüljön a piknikkosárba?

Tésztasaláta

Gyermekek nagy kedvence lehet a hideg tésztasaláta, melyet kedvünkre variálhatunk zöldségekkel, tejszínes vagy paradicsomos szósszal, és ha húst is szeretnénk belecsempészni, akkor remek alkalom megszerettetni a kisebbekkel a pulykát. A tejszínes változathoz passzol a pulykasonka, a paradicsomoshoz a pulykakolbász.

Fasírtgolyók

A hidegen is finom fasírt készülhet zöldségből, de ha a hagyományokhoz ragaszkodunk, válasszuk a húsos változatot! A vörös húsoknál egészségesebb alternatíva a pulykafasírt. Kicsiknek készíthetünk enyhén fűszerezett, egyszerű gombócokat, míg a felnőttek fasírtjait megbolondíthatjuk egy csipetnyi chilipaprikával.

Szendvicsek

Ha nem akarunk túl sok időt a konyhában tölteni, egyszerű miniszendvicseket is csomagolhatunk. Arra figyeljünk, hogy ne rakjunk túl folyós szószt a péksüteménybe, mert az utazás során elázhatnak tőlük a szendvicsek, és ellágyulnak, mire elfogyasztanánk őket.

Desszert

A legjobbak a száraz kekszek, sütemények, vagy egy tál finom eper. A habos szeleteket hagyjuk inkább a hűtőben, mert a tejszín könnyen romlik meleg időben. A legjobb limonádéval, vagy ásványvízzel leöblíteni a finomságokat, de ha igazán megadnánk a módját, akár egy üveg pezsgőt is nyithatunk. Már csak azt kell eldönteni, ki legyen a sofőr hazafelé.