1. Túra a Pilisben

Családdal, akár kisebb gyermekekkel is könnyen teljesíthető az alábbi útvonal, amely Dobogókő tetejéről, az Eötvös Loránd Menedékháztól indul, végig a piroskörút-jelzésen. Az ösvényt követve a Hideg-lyukhoz érkezik az ember, ahonnan már nincsenek messze a Zsivány-sziklák kőtömbjei. A természeti képződmény nevét onnan kapta, hogy a legenda szerint a menekülő IV. Béla itt lelt menedékre, és a kincseit is itt rejtette el a falak között - ennek felkutatására vert itt tanyát később egy zsiványbanda. A Márton-rétet érintve vissza lehet térni Dobogókőre, így az egész túra maximum 4 km, amin egy délelőtt alatt végig lehet menni, és még a gyerkőcök is bírják.

2. Túra a Vértesben

Aki inkább a Budapesttől távolabb túrázna, azoknak ajánljuk a Panoráma tanösvényt. Ez a Vértesben található útvonal, amely 4,6 km hosszával, 130 méteres szintkülönbségével szintén minden korosztálynak ajánlott. A sétaösvényen 8 információs táblákkal ellátott állomás található. Emellett van az úton egy Vadmegfigyelő Pont, ahonnan – egy 15 fő befogadására alkalmas vadászlesről – lehet megfigyelni a természetet és az arra kószáló állatokat. 

3. Túra a Bükkben

Akik a hosszabb túrákat is bírják, azoknak ajánljuk az egyik legszebb útvonalat a Bükkben. Bélapátfalváról Szarvaskőre egy 11 km-es kellemes erdei sétát tehetünk, ráadásul az Országos Kéktúra egy szakaszán. Nagy szintemelkedésre nem kell számítani, a túra a Szarvaskő fölötti emlékezetes panorámával, majd várrom-látogatással zárulhat.
Mindenkinek kellemes és biztonságos túrázást kívánunk!