Mit adhatunk gyermekeinknek karácsonyra? - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Mit adhatunk gyermekeinknek karácsonyra?

Böjte Csaba, illusztráció: Jónás Csongor, fotó: Förster Tamás
2020. dec. 24. 10:00
Blogok

A mennyei Atya mivel ajándékozta meg a világ megváltásának nagy művét felvállaló szent fiát kétezer évvel ezelőtt az első karácsonykor? Végül is ő adhatott volna rangot, vagyont, tudományos képzettséget, bármit Jézus Krisztusnak, de ő egy csodálatos apát és egy anyát, gondoskodó szülőket adott szent fiának!

A Szentírásból tudjuk, hogy gondoskodó jósággal elküldte angyalát egy fiatal lányhoz Názáretbe és megkérte, hogy legyen édesanyja a kis Jézusnak. Majd jóságosan biztatja Józsefet, hogy ne féljen feleségül venni Máriát, hisz a benne fogant élet a Szentlélektől van. Isten a kis Jézust megajándékozza egy szerető édesanyával és egy gondoskodó nevelőapával.

Mária fiatal, de óriási szeretet, ragaszkodás van benne az Isten adta, áldott gyermeke iránt. Hamar felnő feladatához, és anyai szeretettel ott áll gyermeke mellett karácsonytól a Golgotáig, egészen a Mennybemenetel ünnepéig, sőt, mondhatjuk azt, hogy napjainkig, hisz a számtalan Mária-jelenés mind-mind az ő gyermeke iránti szeretetből fakad.

József hűséges, gondoskodó atya, ott áll családja mellett és amikor döntenie kell Heródes katonáinak közeledtére, nem vacillál, hanem az otthonának, műhelyének, a rokonai, barátai körében való megélhetésnek hátat fordít, útra kel szeretett jegyesével a nincstelenségbe gyermeke biztonságáért, vállalja családjáért a földönfutók életét.

E napokban biztos, hogy megfordult a fejetekben, hogy mit is adhatunk gyermekeinknek karácsonyra? A mennyei Atyánk példájára, gyermekeinket ajándékozzuk meg szorgalmas, jókedvű, Magnificatot éneklő, máriás lelkületű édesanyával, meg egy becsületes munkából családját eltartó, mindig a gyermeke érdeke mellett döntő nagylelkű, hűséges apával! Adjuk gyermekeinknek a mennyei Atya szíve szerinti ajándékot, olyan szülőket, kiknek az arcán ott ragyog teremtő Istenünk szép vonása, a gyermeke iránti bölcs, gondoskodó jóság és szeretet! Váljál te magad ajándékká gyermeked számára!

Istentől áldott szép ünnepet kívánva,

Csaba t.