A sikeresen zárult pilot program után 2022. február elsején indul a „Minden gyermek tanuljon meg úszni!” alprogram - írja közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A Magyar Úszó Szövetség által kidolgozott, a Magyar Kormány finanszírozásával induló program kimondott célja, hogy minden gyermek tanuljon meg úszni. A több éves előkészítő munkát követően elinduló, ütemekre bontott program keretein belül 2028-ig több mint háromszáz létesítmény bevonásával, több mint háromszázezer gyermek elérése a cél. Az egyedülálló program részeként az iskolai tanrendbe beillesztve, testnevelés óra keretében, ingyenesen zajlik az oktatás az erre felkészített szakemberekkel.

Az oktatási terv végére a tanulók képesek lesznek három úszásnemben száz métert folyamatosan, megállás nélkül leúszni, és otthonosan, biztonságosan mozogni a mélyvízben. A program első körben húsz városban mintegy tizenkétezer óvodai nagycsoportos és kisiskolás korú gyermek bevonásával indul, a bevont városok és résztvevők köre a későbbiekben ütemenként bővül.