A „Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj” idén is az egyik legnépszerűbb pályázati kiírás volt, melyre közel 1000 pályázat érkezett be, azonban míg 2021-ben 350 millió forint volt a támogatási keretösszeg, 2022-ben az elérhető támogatás 380 millió forintra növekedett

A második legtöbb pályázat a tavalyi évhez hasonlóan idén is az innovatív tanulási környezet és a komplex tehetségsegítő programok megvalósítására lehetőséget biztosító kiírásra érkezett: közel háromszáz pályázatot nyújtottak be, és több mint 1,2 milliárd forint támogatást igényeltek. A kiírás az NTP 2021. évi pályázati konstrukciójában újdonság volt, a tavalyi keretösszeg 555 millió forint volt, idén a felhívás népszerűségére tekintettel a keretösszeg 600 millió forintra emelkedett.

A tavalyi évben indult a speciális fejlesztést célzó programok támogatására kiírt pályázat, ahol a 2021-es 245 millió forintos keretösszeg idén 300 millió forintra emelkedett. Erre közel kétszáz pályázatot nyújtottak be idén, az igényelt támogatás pedig több mint a keretösszeg kétszerese volt.

A program szervezői közleményükben felhívták a figyelmet, hogy a Nemzeti Tehetség Programnak köszönhetően az elmúlt 13 évben már több mint 17 ezer pályázat nyert támogatást mintegy 28 milliárd forint összegben. A program támogatásai évente közel 350 ezer magyar fiatalt segítenek óvodás kortól a fiatal felnőttekig. 

Idén is várja az Idén is várja az 1%-os személyi jövedelemadó felajánlásokat a Nemzeti Tehetség Program, amellyel a tehetséges magyar fiatalok támogatásához, céljaik megvalósításához járulhatnak hozzá az ad1%-os személyi jövedelemadó felajánlásokat a Nemzeti Tehetség Program, amellyel a tehetséges magyar fiatalok támogatásához, céljaik megvalósításához járulhatnak hozzá az adózók a 1823-as technikai számon.