Mi kis családunk - Néha kell egy kis spontaneitás! - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Mi kis családunk - Néha kell egy kis spontaneitás!

csalad.hu
2021. jan. 6. 16:00
Kisgyermeket nevelünk

Kétgyerekes család, egy budapesti panelban. Anyuka adminisztrátor, apuka tesi tanár. A gyerekek 6 és 9 évesek. Anyuka mindig pörög, apuka saját bevallása szerint is lusta. Most azonban egy napra helyet cserélnek. A Mi kis családunk e heti epizódjából kiderül, ki viseli nehezebben a szerepcserét.

Az Orenstein családban anya az, aki mindent előre szervez, tud, kitalál a legapróbb részletekig. Már előző este kikészíti a másnapi ruhákat, ételeket. Megfelelő szabályrendszer szerint tereget. A ruhái színek szerint külön... Apuka saját bevallása szerint is lusta, hagyja hogy történjenek a dolgok, és hogy a felesége intézze a család életét. Egy napra szerepet cserél az aktív és a passzív fél.

Anyukának spontán programokat szerveznek a gyerekek és az apuka. Az apa viszont egy napra megkapja a szervező szerepét. Aznap nincs tervezés, mindenki azt veszi fel, amit akar, hirtelen kitalálják, hogy délelőtt kalandparkozzanak, délután a férj 10. házassági évfordulójuk alkalmából meglepi feleségét egy táncos programmal. Viszont apának főznie kell, a gyerekek tortát is kérnek, és anya teszteli, tudja-e hol vannak a gyerekek alapvető dolgai.