Megvannak a „Fenntartható lendület” pályázat nyertesei - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Megvannak a „Fenntartható lendület” pályázat nyertesei

csalad.hu
2020. okt. 21. 15:00
Kamasz a családban

Lezárult a fiatalok nemzetközi napja alkalmából „Fenntartható lendület” címmel meghirdetett országos esszépályázat, melyre a fenntartható jövő iránt elkötelezett, 16-25 éves fiatalok nyújthatták be előremutató ötleteiket, véleményüket tartalmazó pályaműveiket.

A felhívásra számos esszé érkezett, melyek változatos és kreatív módon közelítették meg a fenntarthatóság kérdését, a fenntartható fejlődési célok többségére reflektáltak. A pályázatok foglalkoztak a környezeti nevelés, szemléletformálás fontosságával, de visszatérő elem volt a hulladékmentes életmód hangsúlyozása is, és konkrét megoldási javaslatok is születtek az esszékben felvetett kihívásokra.

Az 5 főből álló zsűri körültekintő mérlegelést követően az alábbi döntést hozta:

  1. helyezett: Juhász Bence – „Egy merész lépés előre”
  2. helyezett: Szabó Natália – „Meghívhatlak egy teára?”
  3. helyezett: Papp Veronika – „Lakossági használt étolajgyűjtés”

A bírálók a fentiek mellett különdíj odaítéléséről is döntöttek, Biró Edina 11. osztályos tanuló részére „A fenntartható fejlődés jelene és jövője” című pályaművéért.

A nyerteseknek ezúton is gratulálnak a pályázat kiírói. A nyeremények átvételével kapcsolatban a Fiatalokért Felelős helyettes államtitkárság munkatársai hamarosan felveszik a kapcsolatot az érintettekkel.

(illusztráció: Shutterstock)