Augusztus 1-ig várja tehetséges elsőévesek jelentkezését a Mathias Corvinus Collegium egyetemi programja - mondta a kollégium ügyvezetőigazgató-helyettese a közmédia műsorában.

Lánczi Péter hozzátette: a kollégium olyan diákok jelentkezését várja, akik idén ősszel Budapesten kezdik felsőoktatási képzésüket és kellő motivációt éreznek az intézmény hivatalos honlapján megtekinthető programokban való részvételhez.

Az MCC elsőéveseknek szóló képzése arra összpontosít, hogy hasonló gondolkozásszerkezetet alakítsanak ki a fiatalok körében érveléstechnika, logika, prezentációs képességek, írástechnika és nyelvek tanítása által. Az elsőéveseknek szóló képzésre - elsősorban a társadalomtudományok terén - szakirányos képzés épül, valamint egy vezetőképző program, amely már a mesterképzést végző diákok igényeire van szabva - fűzte hozzá.

Lánczi Péter hangsúlyozta: az MCC a hagyományos oktatási rendszeren túlmutatva olyan, egyetem mellett végezhető tevékenységeket ajánl, amelyek segítik a diákok kibontakozását.