Ebben a tanévben 28 tantárgy 39 kategóriájában hirdettek versenyeket, amelyekre az Oktatási Hivatal 18.074 tanulótól 23.993 jelentkezést regisztrált. 

Az OKTV népszerűségét jelzi, hogy a megmérettetésen az ország 641 középiskolájából, azaz középiskoláink közel feléből vettek részt diákok. 

Az OKTV versenyeit minden évben az oktatásért felelős minisztérium hirdeti meg a középiskola utolsó vagy utolsó előtti évfolyamán tanulóknak. 

A fordulókat a középiskolák közreműködésével az Oktatási Hivatal szervezi. Az idei döntőkben az 1. és 30. helyezés közötti eredményt elért tanulók 212 különböző középiskola diákjai voltak, ami jól mutatja, hogy az ország számos intézményében magas szintű tehetséggondozó munka folyik.

Az ünnepségen dr. Sölch Gellért, a Belügyminisztérium stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára, Brassói Sándor, az Oktatási Hivatal elnöke és prof. dr. Szendrő Péter, az Országos Tudományos Diákköri Tanács örökös elnöke 70 középiskola 112 tanulójának adta át az első három helyezésért járó díjat, valamint a felsőoktatási tehetséggondozásba belépőt jelentő Tehetségútlevelet.

A Nemzeti Tehetség Program részeként alapított „Kiváló versenyfelkészítő” díjakat Nagy-Vargha Zsófia, a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős helyettes államtitkára, Sándor-Kovács Dóra, a Nemzeti Tehetség Központ ügyvezetője és Brassói Sándor az Oktatási Hivatal elnöke adta át a tehetséggondozásban sok éve eredményes munkát végző 40 pedagógusnak és oktatónak. 

A díjat olyan versenyfelkészítő szakemberek kapják, akik sikeresen támogatták, segítették diákjaikat kiemelkedő teljesítményük elérésében. A program kiemelt üzenete, hogy a tanulók sikere mögött ismerjük el a tanárok sikerét is.