Mediterrán ebéd
Szerző:Piros kosara2019. 08. 12.Életmód
Padlizsán, spenót, polenta – ez az alapja egy egészséges, ízgazdag és egyszerű ételnek, ami garantáltan a kedvencek közé kerül majd, hiszen néhány alapanyag segítségével igazán finom mediterrán ebédet varázsolhatunk az asztalra. Íme Piros kosarának legújabb gyöngyszeme!
Hozzávalók (2 személyre):
- 1 fej fokhagyma
- 1 tk olívaolaj
- 1/2 csirkemellfilé vagy 1 kisebb egész
- só, bors ízlés szerint
- 1/2 csésze kukoricadara
- 1 csésze víz/csirkealaplé
- 1 csésze nem édesített növényi tej
- só, bio ételízesítő
- 1 tk kacsa-/libazsír
- 1 csipet kakukkfű
- 2-3 dkg rizsliszt
- 1/2 dl száraz fehérbor
- 2 jó nagy marék spenótlevél
- 1 ek olívaolaj
A tálaláshoz sült, marinált padlizsánszeletek, koktélparadicsom.